Första dagen på kurs för Dusty

Idag har jag och Dusty varit iväg på vår första kurs i vardagslydnad =)
Tyckte det gick ganska bra, trots att hon var ganska osäker i den nya miljön och med nya hundar/människor.

Vi började med att gå runt lite för att få upp kontakten och för att få hunden att fokusera på att nu är det dax att börja jobba.

Sen tränade vi att försöka få hunden att lyssna på vad vi säger och inte använda tecken (brukar man väl inte göra eller?) genom att träna sitt och ligg.
Vi satte oss bredvid hunden, sa ligg och väntade tills den la sig "klick o godis" sen sa vi sitt och när den reste sig så "klick o godis" =) Sen repetarade man detta några gånger tog en liten paus och sen på det igen.

Efter det så tränade vi sitt kvar, vilket Dusty kan sisådär. Hon brukar sitta kvar när hon känner för det i princip och inte annars... Men det gick faktiskt jättebra =)

Sen blev det fågelskrämman som Dusty brukar vara duktig på och även var idag =D
Det innebär att man håller ut ena armen med godis i och väntar tills hunden tar ögonkontakt med dig och då får den belöningen =)
Sen skulle vi avancera detta genom att vrida på oss lite så att hunden var tvungen att flytta sig för att få ögonkontakt och detta fungerade sådär på Dusty... Hon satt kvar och stirrade mig i ögonen från sidan för det mesta ;P men nån gång så gick det faktiskt bra!

Efter det tror jag att vi hade "Hundröra" dvs vi gick ganska nära varandra och försökte hålla kontakten med hunden genom rösten och de skulle inte hälsa på varnandra utan bara fokusera på föraren.

Efter detta så blev det en liten paus där vi kunde gå och rasta hundarna lite m.m.

Sen gjorde vi en övning med spontankontakt, dvs att vi gick runt och försökte få hunden att ta kontakt med föraren spontant och då fick den belöning.
Detta fungerade utmärkt med Dusty =)

Till sist hade vi en liten hälsnings övning, där hundarna skulle sitta kvar fint vid sidan medan förarna hälsade på varandra (hundarna fick inte hälsa på varandra) och detta gick jättebra eftersom Dusty helst inte ville hälsa på de andra hundarna idag...

Tror i alla fall att det var i denna ordningen vi tränade detta, kommer inte riktigt ihåg ;) men huvudsaken är att det var dessa övningar vi gjorde.
Nu ska vi ta och träna detta i veckan och ser fram emot nästa måndag =D

Sen måste jag bara berätta att en hel del tyckte att min lilla tös var så vacker så! =D

Och visst är hon väl det, min lill-skrutta ;)

Ha d så bra!
Kram

Kommentarer
Postat av: Marlene

Äntligen en blogg :) Gud vilken fin bild på tjejan då!Kram!

2010-03-09 @ 11:51:29
URL: http://web.comhem.se/~u68668861/marlene/
Postat av: Jenny

Hihihi =D

Ja, det blev det ;)

Javisst är den fin, det är Hélène som tagit det! Hon är duktig på att fota ju ;)Kram kram

2010-03-09 @ 19:19:55
URL: http://www.lonewolves.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0